كفتة سمك...بالصور..خطوة خطوة

Publié le 19 Juin 2011

 

المقادير
 
سمك مغسول بالليمون ومن غير شوك
 
حبتين صغيرة بطاطس
 
حبتين صغيرة جزر
 
بصلة مفرومة
 
ثوم مطحون
 
ملعقة صغيرة زبدة
 
بصل أخضر مقطع صغير
 
نص حبة فلفل رومي مقطع مرة صغير
 
ملح وفلفل أسود وكمون
 
بيضة واحدة
 
4 ملاعق بقسماط
 
 
 
الطريقة
 
 
يوضع السمك في قدر يحتوي على الماء البارد ونضع فيه حبتين هيل-ونص جزرة-وبصلة صغيرة –وعود قرفة-مكعب ماجي ونتركه على نار خفيفة حتى تبدأ بالغليان حيث تترك 5 دقائق تصفى بعدها وتترك لتبرد
 
 

تقشر البطاطس والجزر ويغسلان ثم يبشران ويسلقان 5 دقائق على البخار (يعني تجيبي قدر وتحطي فيه مويا وتحطي فوقه مصفاة فيها البطاطس والجزر )ويتركا حتى تبرد
 

يطحن السمك بالشوكة

يضاف البصلة المفرومة والثوم والبهارات والملح والزبدةتضاف بعدها البطاطس والجزر والبصل الأخضر والفلفل الرومي والبيضة و4 ملاعق بقسماط وإذا حسيتوا إنها تحتاج شوية بقسماط نحط كمان ملعقتين


وتخلط مع بعض مزبوط

وتشكل بالطريقة اللي تعجبك أنا عاد نوعت وتغمس في البقسماط بس وتوضع في الثلاجة عشان تتما سك


تسخن كمية قليلة من الزيت في صينية غير لاصقة وتقلى الكفتة فيها من الناحيتين حتى تصبح ذهبية


وهنا صورة أقرررررب

 

Rédigé par marrakechencuisine.over-blog.com

Publié dans #أسماك

Repost 0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article